Friday, 28 December 2012

~~* KEBAIKKAN MANDI SONGSANG *~~


Malam ni terbaca satu artikel tentang kebaikkan mandi songsang. Mama copy paste semuanya. Tak dapat nak dipastikan kebenarannya tapi 90% nmpak boleh diterima pakai sebab mama mengamalkan sejak dari remaja lagi...cuma dulu nenek bagi tahu nak mandi jirus dari kaki dulu..nanti rasa gemuruh tak banyak dalam diri...KEBAIKAN MANDI SONGSANG
Mandi songsang adalah satu kaedah terapi yang amat hebat dan menghasilkan kesan yang menakjubkan kepada pengamalnya. Apakah itu mandi songsang?

Lazimnya pada masa sekarang ramai orang akan mandi dengan menjiruskan air bermula pada bahagian kepala. Situasi ini sebenarnya akan memberikan impak yang buruk kepada otak seterusnya akan memberikan kesan yang buruk pada kesihatan diri.

Sistem saraf pendarahan otak akan mengecut kerana siraman air tersebut . Ini akan membuatkan sistem otak akan terjejas. Cara mandi biasa akan menyebabkan sistem pertahanan badan akan menjadi lemah. Seluruh sistem hormon dan kimiawi badan adalah diatur dan disettingkan di dalam kepala, maka cara mandi biasa lebih banyak akan memberikan impakm yang buruk kepada sistem pertahanan bandan

Jadi , apa itu mandi songsang? Mandi songsang adalah amalan membasahkan tubuh badan bermula dari kaki dan beransur-ansur membasahi bahagian atas badan kemudian diakhir dengan kepala. (kecuali mandi hadas besar di mulakan dari siraman di kepala.)

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN (IN SYA ALLAH)

Menjadikan pengamalnya AWET MUDA DAN FRESH.


Mengembangkan salur darah otak- menjadikan sistem darah di bahagian otak jadi bertambah baik untuk berfungsi.


Menjadikan sistem pertahanan badan akan bertambah baik fungsinya seterusnya menjana sistem hormon badan dengan lebih hebat untuk tahap kesihatan yang maksimum..


Mengurangkan tekanan (Stress ) yang telah dihasilkan oleh otak.


Melancarkan perjalanan darah.


Menjadikan pengamal semakin pintar


Meninggikan daya ingatan


Mengelakkan atau Mengurangkan sakit kepala


Menjadikan state mood yang tenang dan ceria

Menjadikan jiwa sentiasa bersemangat


Memiliki daya ketahanan mental


Menambahkan semangat berani


Menguatkan gusi dan gigi


No comments:

Post a Comment

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers